joi, 18 martie 2010

Guvern de handicapati

Guvernul nostru dragi cetateni, este format dintr-o adunatura de handicapati si retarzi. Ieri ne anunta foarte senin cum ca, bolnavii nostri vor trebui sa scoata mai multi bani din buzunar, si anume pana la de 9 ori mai mult, pentru medicamentele pe care le folosesc. De ce? Pentru ca exista "alternative" mai ieftine. Mai ieftine si muult mai proaste. Acum probabil o sa faca o comisie care sa stabileasca echivalenta eficientei. Si anume, vom lua de maine Aspirina in loc de Xanax, se va folosi Algocalmin ca anestezic in loc de Xilina, ca asa vrea muschii lor. A mai iesit si chelu' ala, al carui nume imi scapa, sa zica si el ca masurile aste sunt de bine. Domnule ministru, si domnule acolit chel al domnului ministru, va doresc sa ajungeti in cazul in care sa intelegeti de ce unele medicamente nu se pot inlocui cu unele foarte ieftine, si doar atunci veti intelege ca de la sanatatea oamenilor nu se poate face rabat.

Inca o treaba ca m-a uimit azi este afirmatia d-nei sefe a patronatelor medicilor de familie. Doamna aceasta a zis ca medicii vor putea sa ceara bani pe consulatii, oamenilor care vin fara programare. Asta avand in vedere ca medicii primesc lunar subventie pentru fiecare pacient, chiar daca acesta vede medicul o data pe an. Deci, daca esti sarac si te imbolnavesti, ai doua optiuni: medicul de familie, dar daca nu te imbolnavesti atunci cand ai programarea, ai o mare problema, sau sa mergi la urgenta. Dar, aceiasi domni de la sanatate spuneau ca ar trebui sa fie taxati oamenii care ajung la urgenta dar care puteau fi vazuti de un medic de familie. Deci daca te imbolnavesti, ori te duci la medicul de familie si platest, ori te duci la urgenta si platesti. Oricum platesti. Asta pe ideea ca daca nu ne-o trage statul roman, macar medicii de familie sa ne-o traga. Asta ca sa ne obisnuim, sa ne fie mai usor pe viitor.

Acesti handicapati mintal, acesti retarzi, acesti ministri si secretari facuti la incubator ne fac prosti in fata, ne baga mana in buzunare, iar noi nu putem face nimic. Tare as vrea sa ma intalnesc pe strada, cu acest domn chel care sustine cu atata seninatate aceste aberatii, si sa impart cu el punctul meu de vedere.

Niciun comentariu: